توتانت:::::كذا ميزا ::::::

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلا وسهلا بكـ يازائر في منتديات توتانت:::::كذا ميزا ::::::


    طبق متميز*طاجن التورلى باللحم

    البرنسيسه
    البرنسيسه
    مشرفة المطبخ
    مشرفة المطبخ


    الثور
    عدد المساهمات : 408
    العمر : 30
    المزاج : القرائه

    طبق متميز*طاجن التورلى باللحم Empty طبق متميز*طاجن التورلى باللحم

    مُساهمة من طرف البرنسيسه الجمعة 5 فبراير - 11:40

    طبق متميز*طاجن التورلى باللحم 1135288104_uae85


    طاجن التورلى باللحم




    اكله مليئه بالعناصر الغذائيه لأحتوائها عالخضروات واللحم
    وسهله فى الاعداد جدا ومناسبه للعزومات
    بسم الله نبدأ
    المقادير
    بما ان اسرتى صغيره
    فاستخدمت فقط
    نصف ك لحم بتلو (يفضل الموزه ولكن لم تتوافر لدى )
    واى خضروات تحبيها
    كوسه
    جزر
    باذنجان
    فاصوليا خضراء
    بسله
    طماطم
    بصل
    ثوم
    زنجبيل
    فلفل اخضر
    بطاطس
    وارضى شوكى (خرشوف )
    واى خضروات اخرى
    ملح فلفل بهارات


    الطريــقة :




    بدايه بالنسبه للحم

    قطعتها قطع متوسطه ولم اسلقها بل نقعتها فى ماء وخل لتطريتها وبعدها وضعتها هكذا فى طنجره
    بدون ماء او اى شئ




    وتركتها ربع ساعه تنزل ماؤها وبعدها شطفتها بماء نظيف ووضعتها مره اخرى فى الطاسه او الطنجره وقطعت علبها بصله كبيره وحبه طماطم وحبه فلفل قسمتها نصفان وورق لورا وحبهان

    ثم تقلب

    وبعدها تغطى وتتركحوالى ربع ساعه فقط




    اثناء ذلك نقوم بتقطيع الخضار




    ولما ننتتهى من تقطيع الخضراوات وغسلها



    نضع حله ت قطعه زبده وبصله وتوم وزنجبيل
    فقط حوالى دقيقتان .




    ثم نبدا فى تشويح الخضار


    ملحوظه

    فى ناس بتحب تشو ح الخضار كله وتقلبه مع بعضه وفى ناس بتحب كل نوع على حدى (بدون بصل) حتى تضع الخضار فى الطاجن على هيئه طبقات كل طبقه نوع ولكن انا افضل وضعه كله مع بعضه
    اضفت الجزر والبسله والفاصوليا اولا وشوحت حوالى خمس دقائق .


    وبعدها نضيف البطاطس وشوحت ثم الباذنجان والارضى شوكى .



    ثم نبدأ بتشوح واثناء ذلك تكون اللحمه نضجت ولكن بشكل غير كامل لاننا حنضع الطاجن فى الفرن .







    نضع اللحم فقط عالخضار ونقلب ونحتفظ بالصوص اللى نزل منه ونضف عليه ملعقتان معجون طماطم ونضع الملح والفلفل وكل التوابل اللى تفضليها




    وبعدها نضع الخضار مع اللحم فى طاجن




    ونضيف الصوص المبهر




    ونغطى بورق قصدير وندخل الطاجن الفرن حوالى ساعه الا ربع



    وبعدها ننزع الورق ونحمر الوجه
    وهذا شكله بعد خروجه من الفرن والتزيين


      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 24 نوفمبر - 12:34