توتانت:::::كذا ميزا ::::::

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلا وسهلا بكـ يازائر في منتديات توتانت:::::كذا ميزا ::::::


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ

    البرنسيسه
    البرنسيسه
    مشرفة المطبخ
    مشرفة المطبخ


    الثور
    عدد المساهمات : 408
    العمر : 30
    المزاج : القرائه

    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ Empty فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ

    مُساهمة من طرف البرنسيسه الجمعة 5 فبراير - 11:41

    <BLOCKQUOTE>
    بسم الله الرحمن الرحيم
    </BLOCKQUOTE>
    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ 19P07698

    هذا نوع من الاطعمه تحت مسمى التسالى

    ولقد احترت بأى قسم اضعه كى يتناسب وكى لا اكون

    مخترقه لقوانين القسم وفى الاخر كانت حيرتى بين قسم
    الحلويات وبين العام

    فوجدت الانسب العام للمطبخ والمسؤولين عن القسم لهم
    وجهة نظرهم فى الاخر

    مع رجائى من الله ان ينال اعجابكم ان شاء الله


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ GCb07698

    فشار بالكراميل و بالجبنة



    طبعا احنا عارفين ان الفشار ممكن يتعمل بنكهات كتير


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ 6f01e2f457




    نبدأ بأه نعمل الفشار




    فشار بالكراميل


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ 29267



    نحضر للفشار كوب و نصف من ذرة الفشار و نعمله عادي




    بالطريقة العادية


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ 666583539




    هقولها للي مش عارف




    في حلة تيفال




    نغطي قعرها بزيت ذرة و نحط عليه الفيشار ونمسك الحلة و نهزها جامد علشان الزيت يغطي الذرة كويس


    (لو كمية الفشار كبيرة علي الحلة ياريت نعمله علي مرتين علشان مافيش حاجة تتحرق)




    الفشار لازم يكون مغطي قعر الحلة برضه و مش ازيد من كده علشان كله يتعمل مع بعض في نفس الوقت

    و نغطي الحلة طبعا
    علشان الفشار مايطلعش بره
    علي درجة حرارة وسط
    و مانطفيش النار غير لما يبطل فرقعة

    و كده خلاص








    نحطه في سلطانية كبيرة




    و نتأكد ان كل الفشار سليم و ان مافيش أي بذر ذرة ضمن الفشار




    و نحط عليه 2 كوب مكسرات مجروشة


    (كاجو ؛ بندق او لوز)




    (ممكن مانحطش ده طبعا حسب ذوقك)




    ونحضر خليط الكراميل:


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ Untitled11


    قبل تحضير الكراميل لازم تسخن الفرن علي درجة حرارة 120 درجة مئوية


    (درجة حرارة هادية خاااالص)






    2 كوب سكر بني




    (جايبالكم طريقة عمله بس اقرأوا البوست لاخره)




    نصف كوب شربات ذرة


    corn syrup


    (ممكن نستبدله بعسل الجلوكوز)





    ملعقة صغيرة ملح




    كوب زبدة




    و نقلب معا جيدا علي النار حتي تذوب كل المقادير و تتجانس تماما




    و نتركه يغلي مده 5 دقايق مع التقليب علي نار هادية




    و بعد كده نشيله من علي النار




    و احط عليه كيس فانيليا




    ونصف ملعقة صغيرة من بيكاربونات الصودا








    هتلاحظو ان الخليط تجانس كويس جدا بعد اضافة الصودا








    و بعدين نقلب خليط الكراميل علي الفشار و االمكسرات و نقلب كويس جدا لحد التجانس التام



    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ BA107698






    و بعدين نجيب صينيتين فرن غويطتين و ندهنهم بزيت ذرة




    (يستحسن يكون زيت كويس علشان ما يعملش ريحه)




    و نقسم فيهم الفيشار المغطي بالكراميل بالتساوي








    و طبعا احنا مسخنين الفرن من قبل كده علي درجة حرارة منخفضة




    و نحط الصينيتين في الفرن لمدة ساعة




    بس لازم كل ربع ساعة نقلب الفشار كويس جدا علشان المحتويات كلها تتجانس مع بعض كويس و ماتنشفش








    و بعد ساعة نطلعه من الفرن و نسيبه يبرد خااالص




    و لو في حاجات لازقه في بعضها نفككها بالراحة خالص بعد ما يبرد طبعا








    و كده يكون الفشار خلص



    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ XU307698





    طريقة عمل السكر البني




    علشان سعره غالي في السوبر ماركت


    ممكن نعمله بكل سهولة في البيت








    في عندنا ثلاثة انواع للسكر البني




    سكر بني فاتح


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ 9973_1217536071




    سكر بني وسط


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ Dark%2520brown%2520sugar




    سكر بني غامق


    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ 9973_1217536121








    انا هقول علي طريقة السكر البني الوسط لانه هو اللي بنستخدمه كتير


    و هشرح الفرق بينهم




    (هو ده اللي استخدمناه في الوصفة بتاعتنا)








    علشان نعمل سكر بني وسط




    عايزين 2 كوب سكر ابيض و يقابلهم ربع كوب عسل اسود


    (كوب السكر عليه ملعقة كبيرة عسل)








    طيب لو عايزين سكر بني فاتح




    يبقي نحط 2 كوب السكر ابيض و يقابله 2 ملعقة كبيرة عسل اسود


    (كوب السكر عليه ملعقة صغيرة عسل)








    و لو عايزين السكر البني يكون غامق




    نحط 2 كوب سكر ابيض و عليه ثلث كوب عسل اسود


    (كوب السكر عليه ملعقتين كبار عسل)








    و نقلب بالشوكة كويس اوي لغاية ما يتجانسو تماما و نرجع نشوف حبيبات السكر تاني




    (يستحسن نضرب السكر بالعسل بمضرب بيض ولا بالكيتشن ماشين علشان حبيبات السكر ترجع تنفصل تاني)


    بياخد 5 دقائق لو هنعمله في الكيتشن ماشين






    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ Pz107698






    الفشار بالجبنة






    نجيب 4 كوبايات فشار معمول جاهز




    (من اللي عملناه فوق)




    و في طاسة نسيًح 3 ملاعق زبدة و نشيلها من علي النار




    و نحط عليهم نصف كوب جبن شيدر مبشور




    (يستحسن يكون مطحون يعني بعد ما تبشريه اطحنيه في المطحنة)


    (ممكن طبعا تكتري كمية الجبنة او تقلليها علي حسب انتي بتحبي ايه)





    و عليهم نصف ملعقة كبيرة بودرة مسترده




    و ملح




    (و اختياري لو عايزة تحطي ملح و فلفل مع بعض)








    نحط كل الخليط ده علي الفشار و نقلب كويس لحد التجانس التام




    و يقدم في الحال




    (طبعا المقادير ديه تقدري تقللي او تزودي فيها علي اساس عدد الاشخاص)





    وبألف صحه وعافيه

    وتسالى مفيده وقاعده طيبه

    ان شاء الله مع الاحبه الاخيار

    فَشَــــــــار بالكَـــرامْــلْ والــجْبْنْـــهّ ETC08177

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 24 نوفمبر - 13:35