توتانت:::::كذا ميزا ::::::

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أهلا وسهلا بكـ يازائر في منتديات توتانت:::::كذا ميزا ::::::


    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%)

    البرنسيسه
    البرنسيسه
    مشرفة المطبخ
    مشرفة المطبخ


    الثور
    عدد المساهمات : 408
    العمر : 30
    المزاج : القرائه

    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) Empty (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%)

    مُساهمة من طرف البرنسيسه السبت 6 فبراير - 7:17


    بسم الله الرحمن الرحيم


    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) Ipm13644
    العرقسوس




    السلام عليكم و رحمة الله و
    بركاته






    جبتلكم معايا
    انهاردة طريقة العرقسوس بتاع بره







    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) Egypt6eo4












    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) S566912099_1949220_4840042




    -----------------------------------------------

















    ايه السر في العرق سوس بتاع
    بره









    اشمعني
    بتاع البيت مش بيكون بالطعم
    ده









    قال الراجل
    السر في التخمير









    و قال علي الطريقة
    ديه









    لو عايزة
    تعملي مثلا 2 لتر









    المقادير








    5 ملاعق كبيرة مسحوق العرقسوس




    (بيتباع عند
    العطار)









    ربع
    ملعقة صغيرة بيكاربوناتو





    (بيكنج
    صودا- او – بيكاربونات الصوديوم)



    (نفس
    الاسم يعني)









    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) AJg13644






    الطريقة:






    خدوا بالكم بأه من الطريقة كويس علشان ديه اللي فيها
    الحرفنه









    بيحط
    العرقسوس في طبق كبير غويط





    و
    يحط عليه البيكاربوناتو





    و
    يقلب





    و يرش عليهم
    ماية





    يا دوب رش
    بسيط





    بحيث العرقسوس يكون
    مِنَدِي كده مش مبلول





    و نقلب
    كويس و نفتفته كويس بايدينا





    (لا
    تقلقوا لون العرقسوس هيروح من ايدك بمجرد ما
    تغسليها)









    و
    نسيبها ساعتين مثلا علشان تخمر





    يخمر ازاي بأاااه




    يعني لون يتحول لاحمر خفيييف




    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) MqO13644






    و بعدين
    نجيب شاش نضيف و نحط العرق سوس فيه و نقفلها
    كويس





    و نحطها في حلة فيها 2 لتر
    ماية





    و نسيبها من بليل لتاني
    يوم علشان تكون نزلت كل العصارة اللي فيها





    و نشيلها




    (انا كتير
    بخليها مش باشيلها ماهو كل ما تقل العرقسوس كان
    احلي)









    لما باجي
    اصبه في كوباية من بعيد كده علشان يعمل رغاوي
    هههه





    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) Untitled12121






    و طبعا كلنا
    عارفين فوائد العرقسوس الكتيييييييييير جدا ومنه على سبيل المثال ينقى المعده من
    بعض الميكروبات



    ينقى الكلى
    البوليه





    بس اللي ضغطه عالي
    مايشربش منه كتير كفايا كبايه الله يكرمكم





    عصير دوم و عصير خروب




    يااالا ما حد حوش



    الاول كده علشان محدش يسألني يعني ايه دوم و خروب لانى وجدت البعض
    بجد لا يعرفونه



    [b]هو ده الدوم
    الصحيح
    [/b]


    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) Doom47hgt



    و ده الخروب
    الصحيح



    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) 1_3







    عطارة نوبي


    [b]الراجل
    بيعمل الزاي
    [/b]




    [b]بحق
    النوبيين دول شاطرين





    و
    الدوم ده بتاعهم اساسا هو و
    الخروب

    [/b]


    [b]الراجل قال
    علي طريقة عجيبة بس شكلها كده طعمها
    تححححفة

    [/b]







    [b]اسمعوا بأه علشان هقول الطريقة
    اهه

    [/b]



    الدوم مجروش
    خشن


    (مش مطحون زي
    البودرا)




    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) 20930780721573046064



    و الخروب المجروش
    سايب



    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) 52






    عصيرالدوم




    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) 1248434275257769331






    كوب
    كبير دوم مجروش





    كوب كبير
    سكر









    و
    احطهم في حلة علي نار هادية





    و اقلب باستمرار علشان السكر يسيح في الدوم و يصبح دوم
    مسكر









    افضل اقلب لحد ما السكر يسيييح
    خااالص





    بس ناخد بالنا
    السكر مايعملش لون علشان لو عمل لون هيطلعله ريحة شياط في
    العصير





    و ده مش
    حلو









    اقلب باستمرار




    و لما السكر يكون تقريبا
    اختفي





    اروح حاطة عليه 9
    كوبايات ماية





    هو الراجل
    قال 8 بس كان تقيل اوي





    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) JTM13644






    و
    اسيبه علي النار لحد ما يبدأ يغلي





    و اول ما يبدأ يغلي اطفيه
    مباشرة









    اهم حاجة في الموضوع اني اعاير كل حاجة بكباية
    واحدة





    يعني نفس الكباية
    اعاير بيها الدوم و السكر و
    الماية







    و طريقة
    عصير الخروب






    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) 944638741






    زي
    الدوم بالضبط





    بس بنزود
    كوب ماية





    بحيث يصبح 10
    كوبايات






    طبعا يجب
    تقديم معلومه موجزه



    هنا سريعه
    تندمج مع الوضع كى تكمل الافاده



    ان شاء الله



    ان
    الدوم مناسب للضغط العالي و المنخفض




    بيظبطه يعني


    و مفيد للرجال
    بوجه خاص





    اما عصير الخروب



    ففوائده في تقوية المعدة وإدرار البول
    وتجديد النشاط‏,‏



    و سكر المانوز
    والجليكوز في الخروب يساعد




    في
    امتصاص السموم والافرازات الضارة الموجودة في
    الأمعاء



    و يهدئ من الحركة الزائدة
    لعضلات الأمعاء ويعالج القولون العصبي ويقلل من فقد السوائل الذي يصاحب حالات
    الاسهال‏



    وهنياً مريأ

    (ّ%)العــْرقْسوسْ والـْـدومـْـ والخَــرو بــــْ(ّ%) 3QY13644

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 24 نوفمبر - 10:31