بسم الله الرحمن الرحيم
العرقسوس
السلام عليكم و رحمة الله و
بركاته
جبتلكم معايا
انهاردة طريقة العرقسوس بتاع بره
-----------------------------------------------
ايه السر في العرق سوس بتاع
بره
اشمعني
بتاع البيت مش بيكون بالطعم
ده
قال الراجل
السر في التخمير
و قال علي الطريقة
ديه
لو عايزة
تعملي مثلا 2 لتر
المقادير
5 ملاعق كبيرة مسحوق العرقسوس
(بيتباع عند
العطار)
ربع
ملعقة صغيرة بيكاربوناتو
(بيكنج
صودا- او – بيكاربونات الصوديوم)
(نفس
الاسم يعني)
الطريقة:
خدوا بالكم بأه من الطريقة كويس علشان ديه اللي فيها
الحرفنه
بيحط
العرقسوس في طبق كبير غويط
و
يحط عليه البيكاربوناتو
و
يقلب
و يرش عليهم
ماية
يا دوب رش
بسيط
بحيث العرقسوس يكون
مِنَدِي كده مش مبلول
و نقلب
كويس و نفتفته كويس بايدينا
(لا
تقلقوا لون العرقسوس هيروح من ايدك بمجرد ما
تغسليها)
و
نسيبها ساعتين مثلا علشان تخمر
يخمر ازاي بأاااه
يعني لون يتحول لاحمر خفيييف
و بعدين
نجيب شاش نضيف و نحط العرق سوس فيه و نقفلها
كويس
و نحطها في حلة فيها 2 لتر
ماية
و نسيبها من بليل لتاني
يوم علشان تكون نزلت كل العصارة اللي فيها
و نشيلها
(انا كتير
بخليها مش باشيلها ماهو كل ما تقل العرقسوس كان
احلي)
لما باجي
اصبه في كوباية من بعيد كده علشان يعمل رغاوي
هههه
و طبعا كلنا
عارفين فوائد العرقسوس الكتيييييييييير جدا ومنه على سبيل المثال ينقى المعده من
بعض الميكروبات
ينقى الكلى
البوليه
بس اللي ضغطه عالي
مايشربش منه كتير كفايا كبايه الله يكرمكم
عصير دوم و عصير خروب
يااالا ما حد حوش
الاول كده علشان محدش يسألني يعني ايه دوم و خروب لانى وجدت البعض
بجد لا يعرفونه
[b]هو ده الدوم
الصحيح[/b]
و ده الخروب
الصحيح
عطارة نوبي
[b]الراجل
بيعمل الزاي[/b]
[b]بحق
النوبيين دول شاطرين
و
الدوم ده بتاعهم اساسا هو و
الخروب
[/b]
[b]الراجل قال
علي طريقة عجيبة بس شكلها كده طعمها
تححححفة
[/b]
[b]اسمعوا بأه علشان هقول الطريقة
اهه
[/b]
الدوم مجروش
خشن
(مش مطحون زي
البودرا)
و الخروب المجروش
سايب
عصيرالدوم
كوب
كبير دوم مجروش
كوب كبير
سكر
و
احطهم في حلة علي نار هادية
و اقلب باستمرار علشان السكر يسيح في الدوم و يصبح دوم
مسكر
افضل اقلب لحد ما السكر يسيييح
خااالص
بس ناخد بالنا
السكر مايعملش لون علشان لو عمل لون هيطلعله ريحة شياط في
العصير
و ده مش
حلو
اقلب باستمرار
و لما السكر يكون تقريبا
اختفي
اروح حاطة عليه 9
كوبايات ماية
هو الراجل
قال 8 بس كان تقيل اوي
و
اسيبه علي النار لحد ما يبدأ يغلي
و اول ما يبدأ يغلي اطفيه
مباشرة
اهم حاجة في الموضوع اني اعاير كل حاجة بكباية
واحدة
يعني نفس الكباية
اعاير بيها الدوم و السكر و
الماية
و طريقة
عصير الخروب
زي
الدوم بالضبط
بس بنزود
كوب ماية
بحيث يصبح 10
كوبايات
طبعا يجب
تقديم معلومه موجزه
هنا سريعه
تندمج مع الوضع كى تكمل الافاده
ان شاء الله
ان
الدوم مناسب للضغط العالي و المنخفض
بيظبطه يعني
و مفيد للرجال
بوجه خاص
اما عصير الخروب
ففوائده في تقوية المعدة وإدرار البول
وتجديد النشاط,
و سكر المانوز
والجليكوز في الخروب يساعد
في
امتصاص السموم والافرازات الضارة الموجودة في
الأمعاء
و يهدئ من الحركة الزائدة
لعضلات الأمعاء ويعالج القولون العصبي ويقلل من فقد السوائل الذي يصاحب حالات
الاسهال
وهنياً مريأ